Nordisk matkultur

Publicerad 10.10.2011 kl. 22:13
Helsingfors står nu värd för 2 intressanta dagar med tema, ny nordisk mat, någonting som Martha redan länge arbetat med. I de tio punkterna i det "nynordiska köksmanifestet" kan man riktigt känna "martha-andan". Redan för 2 år sedan tog några av oss marthor del av detta samnordiska projekt, när vi besökte Norge. Redan då såg vi att detta är något som Marthaförbundet redan länge hade i sin ryggrad. Att arbeta för hållbar och medveten matkonsumtion, främja det lokala, det inhemska och gärna välja ekologiskt. Vi ser det som en självklarhet att lyfta fram råvaror efter säsong och att njuta av den rikedom som vår matlandskap består av. Att ta gammal och beprövad kunskap till heders - att dela med sig av allt detta kunnande. GRATTIS Martha till ett fint material, "Rena råvaror" och till pristagaren, Anna Alm på Mörby gård för ett synnerligen väl förtjänat matkultur pris ! Mer än gärna lyfter jag fram materialet och "vår anda" här på konferensen i Helsingfors, skall också bland annat presentera projekt, Operation Skolmat, ett framgångskoncept som stöder ny nordisk mat på ett konkret och fungerande sätt! Se gärna mera om konferensen på deras hemsida, googla "ny nordisk mat" ! (Kan tyvärr inte länka här på denna, min gamla blogg, med min nya MAC ! ? )
Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 5 med bokstäver?

Jag är ämneslärare i huslig ekonomi (ped.mag.) till utbildningen. Arbetar som timlärare i hemkunskap i Strandnäs skola, på Åland. Jag har även gått servitörutbildningen vid Ålands hotell- och restaurangskola och har en hushållstekniker examen från Högvalla. Mitt företag heter HS Consulting, där jag erbjuder konsulttjänster, matlagningskurser, föreläsningar etc. Kontakta mig på: harriet.strandvik@hsconsulting.ax Matintresset är stort och under några år hade jag även möjlighet att sprida matlagningsinspiration i TVprogrammet Strömsö. I 10 år arbetade jag för Marthaförbundet med olika projekt, det senaste, Operation skolmat. Det är spännande att få arbeta med mat och måltid, metoden sapere och medveten matkonsumtion är saker som engagerar mig just nu.

Senaste kommentarer

15.10, 17:59NNM = ny nordisk mat av Lotta
14.06, 15:10NNM = ny nordisk mat av Harriet
12.06, 22:36NNM = ny nordisk mat av Christian
01.06, 11:24Soja-helvetet av Harriet
25.05, 22:21Fler bra kockar, tack! av Harriet