Jakobstads kök kämpar

Publicerad 13.04.2011 kl. 22:52
Nyheten om att personalen i Jakobstad kämpar för att utveckla sin verksamhet har nått mig.

En stor eloge till de som kämpar för att främja mat och kvalitet - jag stöder er varmt!

Från ledningen höjs lovord över en engagerad personal, elever och matgäster som är mycket nöjda. Man har plockat in "coachare", Lasse Forsman som kan inspirera personalen att utvecklas ytterligare. Jag får en känsla av att man även arbetar med att mera medvetet köpa in råvaror och välja produkter.

Till och med en utvecklingsgrupp har tillsats.

Låter som en ljus matframtid för Jakobstad. Kanske rädslan för centraliseringsivern är lite för överdriven i denna del av Österbotten?

Här tar jag gärna emot lokala synpunkter - Har avlägsnat Jakobstad från min "svartlista" här i mitt tidigare inlägg. Hoppas verkligen detta är en trend som får fortsätta - att lyfta fram kämparglöd !
Kommentarer (1)
Spamfilter
Skriv siffran 10 med bokstäver?
Staden Jakobstad och andra kommuner arbetar troligen alltid för skolmatens bästa dock med varierande engagemang och resultat och framför allt med varierande syn på måltiden och därigenom standarden på beredningen, serveringen och maten..... Att jag nu har anlitats för att ge köks personalen en smakskola har gjort att jag i min kontakt med köksorna märker att de behöver arbetsro och uppbackning eftersom de hårt ansträngda försöker hålla matskutan flytande genom att lappa de hål som politikerna skjuter på den blåmålade plåtbåten, likaså press och självutnämnda förståsigpåare ventilerar problematiken i staden och gör vardagen sur för köksorna. Köksstrategin som jag förmodar var tänkt att gynna matsektorn och vara ett arbetsredskap har blivit en politisk fråga med fel inriktning vilket är illa, dessutom i val tider. Min insats för skolmaten är ringa och jag har ingen orsak att ventilera det ena eller andra i media. Det oaktat försöker jag hjälpa där jag kan och hoppas självfallet att alla som tar del av den offentliga måltiden skall få en trevlig upplevelse med alla de element som hör till.(Operation skolmat har gjort ett fantastiskt arbete med att lyfta fram detta) Men att göra skolmaten i jakobstad med onejd till vad den borde vara är ingen lätt match, för vi företagare och kockar i nejden borde först servera bättre mat än vad som serveras i matsalarna. Lars Forsman Jag undanber mig vidare debatt på nätet men har ni synpunkter eller frågor är ni välkomna att kontakta mig direkt.
Lars Forsman14.04.11 kl. 11:22

Jag är ämneslärare i huslig ekonomi (ped.mag.) till utbildningen. Arbetar som timlärare i hemkunskap i Strandnäs skola, på Åland. Jag har även gått servitörutbildningen vid Ålands hotell- och restaurangskola och har en hushållstekniker examen från Högvalla. Mitt företag heter HS Consulting, där jag erbjuder konsulttjänster, matlagningskurser, föreläsningar etc. Kontakta mig på: harriet.strandvik@hsconsulting.ax Matintresset är stort och under några år hade jag även möjlighet att sprida matlagningsinspiration i TVprogrammet Strömsö. I 10 år arbetade jag för Marthaförbundet med olika projekt, det senaste, Operation skolmat. Det är spännande att få arbeta med mat och måltid, metoden sapere och medveten matkonsumtion är saker som engagerar mig just nu.

Senaste kommentarer

15.10, 17:59NNM = ny nordisk mat av Lotta
14.06, 15:10NNM = ny nordisk mat av Harriet
12.06, 22:36NNM = ny nordisk mat av Christian
01.06, 11:24Soja-helvetet av Harriet
25.05, 22:21Fler bra kockar, tack! av Harriet